Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ευτυχία Γιαννάκη Πόλη στο φως ( Η Τριλογία της Αθήνας #3) Εκδόσεις Ίκαρος


 

Μία έγκυος γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της στο Καβούρι. Ο Χάρης Κόκκινος καλείται να διαλευκάνει άλλη μία δύσκολη υπόθεση παράλληλα με τον Γολγοθά που τραβάει με αφορμή το δικαστήριο που έχει ο γιος του.

 

Η « Πόλη στο φως» είναι το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της Τριλογίας της Αθήνας, Αυτό που ξεχώρισα και σε αυτό το ανάγνωσμα είναι τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει. Αρχικά θίγει την ψεύτικη λάμψη που έχει ο χώρος της μόδας και του αθλητισμού, Τα αναβολικά υπήρξαν και θα υπάρχουν ως ένας εύκολος τρόπος πλουτισμού. Η ενδοοικογενειακή βία σκιαγραφείται μοναδικά στην ιστορία και παρουσιάζει την αντίληψη που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία μας ότι ο άντρας είναι ο ηγέτης και η γυναίκα πρέπει πάντα να ακολουθεί τις διαταγές του.

 

Στο στόχαστρο μπαίνει και ο δημοσιογραφικός κόσμος που λειτουργεί σκανδαλοθηρικά με στόχο περισσότερη ακροαματικότητα. Η συγγραφέας στο πρόσωπο του Πάσχου που δουλεύει στην Επικαιρότητα παρουσιάζει την νέα γενιά εργαζομένων που αναγκάζονται να ξεπεράσουν τα όρια τους για να έχουν δουλειά και να καταφέρουν να υπάρξουν σε αυτό το ανθρωποφάγο επάγγελμα.

 

Όσον αφορά την αστυνομική πλοκή είναι άρτιο καθώς υπάρχουν λογοτεχνικοί ήρωες με βάθος. Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος είναι μοναδικός με τις ατέλειες του. Μου αρέσει πολύ η χρήση των διαλόγων που δίνουν ζωντάνια στο κείμενο.

 

Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που σκιαγραφεί μοναδικά τα δαιδαλώδη μονοπάτια της σκοτεινής Αθήνας.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου