Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Ελευθερία Μεταξά Ο θησαυρός της Σμύρνης Εκδόσεις Μίνωας


 

Η 9η Σεπτεμβρίου του 1922 ήταν μία καθοριστική ημερομηνία καθώς ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Σμύρνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον ξεριζωμό των κατοίκων και τον αφανισμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

 

Σε αυτήν την χρονική φάση γνωρίζουμε τον Αρίστο Κογκαλίδη που επιλέγει να φύγει από την πατρίδα του για να σωθεί, Όμως η μοίρα αλλιώς τα έχει αποφασίσει και τα σχέδια του ανακόπτονται με απότομο και αιφνίδιο τρόπο.

 

Στο σήμερα η δολοφονία του Χριστόδουλου Ραγιόγλου κινεί την περιέργεια του αστυνόμου Μάνου Βαρσάμη και της ψυχολόγου Έλσας Γληνού. Πολλοί είναι οι δυνητικά ύποπτοι όμως τα κίνητρα και ο στόχος του δράστη οδηγούν τον Χάρη και την Έλσα να ψάξουν στο μακρινό παρελθόν.

 

Η Ελευθερία Μεταξά με εξέπληξε με το τελευταίο της βιβλίο καθώς ασχολήθηκε με την Μικρασιατική Καταστροφή. Ένα κεφάλαιο στην Ιστορία μας που με συγκινεί και με κάνει να αναζητώ συνεχώς νέα αναγνώσματα για να ζήσω και να βιώσω έστω και για λίγο τον πόνο και τον ξεριζωμό του άμαχου πληθυσμού που οδηγήθηκε να χάσει την περιουσία και την καθημερινότητά του χωρίς να φταίει.

 

Η συγγραφέας κατάφερε να παρουσιάσει μοναδικά την τότε εποχή και την έδεσε αριστοτεχνικά με το τώρα βάζοντας την αστυνομική πλοκή να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Αυτό που με κέρδισε στο ανάγνωσμα είναι οι γλαφυρές περιγραφές της,  η ωραία ψυχοσύνθεση των προσώπων και η συνεχής αναδρομή που έκανε από το παρόν στο παρελθόν.

 

Ο αναγνώστης που θα επιλέξει αυτό το βιβλίο θα κάνει ένα πέρασμα στην μαύρη εποχή της Ιστορίας μας, θα γνωρίσει χαρακτήρες και θα έρθει αντιμέτωπος με σκληρές  καταστάσεις.

 

Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα από μία αξιόλογη συγγραφέα που δουλεύει το κάθε της βιβλίο με όρεξη.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου