Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Γκράχαμ Γκρην Καμένο χαρτί Εκδόσεις Πόλις


 

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας είναι ο Κερύ ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας. Στην ζωή του έχει ζήσει την απόλυτη καταξίωση σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς έχει ξεχωρίσει και διακριθεί στην δουλειά του. Ερωτικά πάντα είχε αυτό που ήθελε χωρίς να δυσκολεύεται να το κατακτήσει.

 

Ένα ταξίδι στην Αφρική και συγκεκριμένα σε μία αποικία λεπρών τον οδηγεί στο να αναθεωρήσει την ζωή του. Η τριβή σε σημαντικά θέματα της καθημερινότητας και η συναναστροφή με τους κατοίκους της περιοχής τον κάνει να έρθει αντιμέτωπος με τα πιο αγνά συναισθήματά του. Η αλληλεγγύη, η ενότητα , η κοινή συνεισφορά για το γενικό καλό θα τον αναγεννήσουν ώστε να νιώσει πιο πολύ Άνθρωπος και όχι μία κινητή μηχανή.

 

Το βιβλίο του Γκράχαμ Γκρην βρίθει βαθιών νοημάτων και είναι ένας ανοιχτός διάλογος του συγγραφέα με τον αναγνώστη για την θρησκεία και το πως μπορεί να αλλοιωθεί ο άνθρωπος σε μία υλιστική και καταναλωτική κοινωνία.

 

Ο Κερύ αντιπροσωπεύει τον σημερινό άνθρωπο που εύκολα μπορεί να χάσει τα πατήματά του σε ένα σύστημα που λειτουργεί αδηφάγα.

 

Ένα εκπληκτικό ανάγνωσμα που στοχεύει να ξυπνήσει τις εσωτερικές σιωπηλές φωνές μας.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου