Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Alberto Garlini Όλοι θέλουν να χορεύουν Εκδόσεις Πόλις


 

Το 1975 στην Εμίλια- Ρομάνια της Ιταλίας γνωρίζονται ο Ρομπέρτο και ο Ενρίκο με αφορμή το φρικιαστικό έθιμο της σφαγής του χοίρου. Τα παιδία είναι στην τρυφερή ηλικία των 8 χρόνων που ένα ερέθισμα σε αυτήν την φάση αποτυπώνεται στο υποσυνείδητο έντονα. Εκείνη η μέρα μένει στην ιστορία και με τον θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη Πάολο Παζολίνι.

 

Από εκεί και πέρα σηματοδοτείται μία νέα εποχή. Η δεκαετία του 80 είναι συνυφασμένη με την σεξουαλική απελευθέρωση και την ελευθερία έκφρασης του ομοφυλόφιλου έρωτα που στιγματίζεται από την έλευση της ασθένειας του AIDS. Επίσης η χρήση των ναρκωτικών ουσιών είναι στο ζενίθ τους.

 

Ένα σκληρό και λυρικό βιβλίο που μας παρουσιάζει τα στάδια ανάπτυξης των δύο προσώπων από την παιδική, εφηβική και στην πορεία ενήλικη ζωή. Ένα δυνατό road trip που κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς . Κάθε τόπος και μία νέα εμπειρία. Ο Ρομπέρτο, ο Ενρίκο, ο Πιερ και η Κιάρα αναμετριούνται με τις επιθυμίες και τις αντοχές τους σε ένα συνεχές αγώνα να αγγίξουν την ευχαρίστηση  και την πληρότητα.  

 

Ένα ανάγνωσμα που δύσκολα το ξεχνάς γιατί έχει τον τρόπο του να σε μαγνητίσει με την απλότητα του. Νιώθεις τον παλμό της μουσικής και τις ανάσες των προσώπων της ιστορίας.

 

Όσοι αγαπάτε την μη στιλιζαρισμένη πεζογραφία θα το λατρέψετε.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου