Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ευτυχία Γιαννάκη Αλκυονίδες μέρες ( Η Τριλογία της Αθήνας #2) Εκδόσεις Ίκαρος


 

Ο Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του επιστρέφουν για να διαλευκάνουν την αποτρόπαια δολοφονία μίας νεαρής κοπέλας από την Γκάνα. Τόπος του εγκλήματος είναι ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Η υπόθεση είναι περίπλοκη και μπερδεμένη. Επίσης ο αστυνομικός καλείται να λύσει και το θέμα που προέκυψε με τον γιο του.

 

Το δεύτερο βιβλίο της Ευτυχίας Γιαννάκη βάζει στον αναγνώστη πολλές θεματικές για να τον κάνει να σκεφτεί και να προβληματιστεί για την σύγχρονη κοινωνία που φθίνει. Το κύριο θέμα που θίγει είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Πόσο εύκολα μπορεί ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη σε ένα έγκλημα όταν το θύμα είναι μετανάστης και παράλληλα σε πόσα γνωσιακά λάθη μπορεί να πέσει  ο κοινός νους για το ποιόν και τον χαρακτήρα του συνανθρώπου μας. Είναι πολύ εύκολο να στιγματίσουμε κάποιον που ανήκει σε άλλη φυλή γιατί αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι ο κόσμος ανήκει σε όλους και έχουμε τα ίδια δικαιώματα.

 

Επίσης παρουσιάζει τον εργασιακό Μεσαίωνα που συνεπάγεται ανασφάλιστη εργασία, μικρές οικονομικές αποδοχές και πολλές απαιτήσεις από το καπιταλιστικό σύστημα που αποζητά το κέρδος. Με άγγιξε πολύ το οικογενειακό θέμα του Χάρη με τον γιο του καθώς φωτίζει την πλευρά της οικογένειας που καλείται να αγκαλιάσει το παιδί του όπως είναι χωρίς να το πληγώσει και να παραμερίσει τα κακόβουλα σχόλια του περίγυρου.

 

Όσον αφορά την αστυνομική πλοκή η σύλληψη και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων με καθήλωσε καθώς κατάφερε να ενώσει τα προβληματικά κομμάτια του κοινωνικού γίγνεσθαι που είναι άμεσα συνυφασμένα για την βία που έχουμε σήμερα.

 

Η Ευτυχία με έχει κερδίσει από το πρώτο της βιβλίο καθώς δεν κάνει ένα μονότονο αστυνομικό μυθιστόρημα που θα οδηγήσει αισίως στο τέλος του αλλά καταπιάνεται και με τα αποστήματα που έχει η κοινωνία μας σε πολλούς τομείς.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου