Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ευτυχία Γιαννάκη Στη φωλιά του ιππόκαμπου Εκδόσεις Ίκαρος


 

Η επιστροφή του Χάρη Κόκκινου στην Αθήνα σηματοδοτείται από δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι η νέα τάξη πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί από τον εγκλεισμό των κατοίκων στα σπίτια τους με την έλευση του ιού. Το δεύτερο είναι η αποτρόπαια δολοφονία μίας δημοσιογράφου στο ρετιρέ της στο Κολωνάκι.

 

Η Ευτυχία έχοντας ως βάση την καραντίνα που βιώσαμε όλοι μας αρχίζει να αναλύει διεξοδικά όλα τα κατάλοιπα που άφησε στον ψυχισμό μας η απότομη αλλαγή της καθημερινότητάς μας. Η ενδοοικογενειακή βία χτύπησε κόκκινο όπως και τα περιστατικά έμφυλης βίας μας έχουν αφήσει άναυδους με την συνεχή αύξηση που παρουσιάζουν μέχρι και σήμερα,

 

Η ιστορία της δημοσιογράφου μας αφορά καθώς είναι μία γυναίκα της διπλανής πόρτας που αν και γνωρίζουμε τι περνάει εμείς αποφασίζουμε να σιωπήσουμε γιατί δεν μπορούμε ή καλύτερα δεν θέλουμε να εμπλακούμε.

 

Τα κίνητρα που οδήγησαν στην αναίσχυντη πράξη είναι πολλά και ένα ταξίδι στην Ύδρα θα μας οδηγήσει στο να βγουν από την επιφάνεια της θάλασσας και άλλες ιστορίες με κοινή θεματική.

 

Μου άρεσε πολύ η παρουσία της ίδιας της συγγραφέως στην πλοκή. Στα θετικά θα προσθέσω τους καλοδολουμένους διαλόγους που έδωσαν ζωντάνια και αμεσότητα στο κείμενο. Τον υπέροχο Χάρη Κόκκινο που τον αγάπησα από το πρώτο ανάγνωσμα για την αυθεντικότητά του και τον τρόπο που καταφέρνει να μπαίνει βαθιά στα κίνητρα του κάθε εγκληματία.

 

Αγαπώ την γραφή της Ευτυχίας που με ευαισθησία καταφέρνει να αγγίξει δύσκολα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν.

 

Κάθε βιβλίο της είναι και ένα ταξίδι στους σκοτεινούς λαβύρινθους που κρύβει η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. 


Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου