Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Marie Ndiaye Η εκδίκηση είναι δική μου Εκδόσεις Πόλις


 

Η Σιζάν δέχεται στο γραφείο της τον Ζιλ Πρενσιπό έναν άντρα που θέλει να αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας του που κατηγορείται για τον θάνατο των παιδιών της. Η πρώτη τους συνάντηση της κινεί το ενδιαφέρον καθώς αυτό το πρόσωπο της θυμίζει κάτι από το παρελθόν.. Όντως γνωρίζονται ή το μυαλό κάνει τα δικά του παιχνίδια και δημιουργεί υποθετικές σχέσεις;

 

Η Μαρί Ντιάι δημιούργησε ένα σκληρό κοινωνικό ψυχογράφημα που βάζει σε πρώτο πλάνο την θέση της γυναίκας. Αναλύει το οικογενειακό ιστορικό της οικογένειας που επηρέασε μετέπειτα την Σιζάν στην σχέση που δημιούργησε με τους συνανθρώπους της. Η ελλειπτική της γραφή και τα εσκεμμένα κενά που αφήνει στο λόγο δημιουργούν στον αναγνώστη το ερώτημα για το πόσο εύκολα μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιον και αν η κρίση μας κάποιες φορές είναι σωστή σύμφωνα με τα γεγονότα.

 

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ο παραληρηματικός μονόλογος του Ζιλ Πρενσιπό και της γυναίκας του που καταδεικνύει το πως διαμορφώνονται οι ερωτικές σχέσεις και τον ρόλο που παίζουν τα παιδιά σε μία σχέση.

 

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που η μαγεία του κρύβεται στα ερωτήματα που θέτει η συγγραφέας.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου