Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Έλενα Χουσνή Κλίμακα F Εκδόσεις Κύφαντα




Η Έλενα στο πέμπτο βιβλίο της αποφασίζει να καταπιαστεί μ’ένα δύσκολο και επίκαιρο θέμα που είναι η δράση των ακροδεξιών οργανώσεων που με τις ολοκληρωτικές και εθνικιστικές πρακτικές τους έχουν ως στόχο τον αφανισμό.


Η επίθεση στην Ισραηλιτική λέσχη από μία οργάνωση με το όνομα “Κρυπτεία” ανοίγει τον φάκελο για τη διαλεύκανση και τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτή τη πράξη. Θύμα του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι μία νεαρή γυναίκα με βεβαρημένο ιστορικό αλλά σημαντική ακτιβιστική δράση.


 Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να μιλήσει ανοιχτά για τη φιλοσοφία και τον τρόπο που δρουν όπως και την έννοια των συμβόλων που χρησιμοποιούν είναι ο καθηγητής πολιτικών επιστημών, Δημήτρης Πουλιέζος.

Η δημόσια εμφάνιση του λοιδορείτε από το σύνολο αλλά παρ’ όλα αυτά έχει σημαντικούς συμμάχους τον Άρη και τον Μιλτιάδη από την εφημερίδα που του δίνουν το βήμα να εκφράσει τις απόψεις του. Σημαντική είναι και η παρουσία του φοιτητή του, Τάσου Δανέλλη που δουλεύει ακούραστα για την απονομή δικαιοσύνης.

Πολέμιοι στον αγώνα τους είναι η κυβέρνηση, η αστυνομία και η ομάδα ΘΕ.ΛΙ. Στην ομάδα είναι άτομα που στρατολογήθηκαν από τον “αρχηγό” τους για να φιλτράρουν τις ειδήσεις και να υποκινούν το γενικό σύνολο προς μία κατεύθυνση.

Ένα δυνατό πολιτικό μυθιστόρημα που παρουσιάζει τις “άλλες” μορφές εξουσίας που έχοντας ως βάση το ρατσισμό και τον  εθνικισμό κάνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Η Έλενα με την αιχμηρή γραφή της πιάνει το παλμό της σύγχρονης πολιτικής σκηνής. Παρουσιάζει τα κακώς κείμενα ενός συστήματος που έχει βγει εκτός ελέγχου και έννοιες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία και το αναφαίρετο δικαίωμα για τη ζωή έχουν χαθεί στο βωμό της εξουσίας.

Η πρόσκληση για τη παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει το Σάββατο. Μη το χάσετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου