Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ευτυχία Γιαννάκη Στο πίσω κάθισμα ( Η Τριλογία της Αθήνας #1) Εκδόσεις Ίκαρος


 

 

Η άγρια δολοφονία ενός σκηνοθέτη στο υπόγειο του Θεάτρου Πλάκας κάνει τον Χάρη Κόκκινο να αναλάβει δράση και να διαλευκάνει το άλυτο μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτήν την σκοτεινή και αινιγματική προσωπικότητα. Παράλληλα με τον κύριο κορμό της ιστορίας ο γιος του αστυνόμου συλλαμβάνεται με βαριές κατηγορίες.

 

Τα βιβλία της Ευτυχίας Γιαννάκη ήθελα καιρό να τα διαβάσω και αποφάσισα να κάνω την αρχή με το πρώτο της ανάγνωσμα που ανήκει στην Τριλογία της Αθήνας. Η συγγραφέας παρουσιάζει μοναδικά την εικόνα της Αθήνας που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση που αυτό συνεπάγεται ανασφάλεια, κακές διαπροσωπικές σχέσεις και ένταση. Δίνει υπόσταση στους αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας που είναι οι άστεγοι και θίγει ένα κοινωνικό ζήτημα που στην ψυχολογία έχει την έννοια της « ετικετοποίησης».Πόσο εύκολα μπορούμε να στιγματίσουμε κάποιον με λέξεις και με χαρακτηρισμούς.

 

Όσον αφορά την αστυνομική πλοκή ρέει γρήγορα με ανατροπές και την χρήση των διαλόγων που δίνουν ζωντάνια και αμεσότητα στο κείμενο. Επίσης ένα πολύ θετικό γνώρισμα του βιβλίου είναι η υποδόρια αίσθηση του χιούμορ. Η συγγραφέας δημιούργησε ωραίους λογοτεχνικούς χαρακτήρες με βάθος και το πιο σημαντικό τους κάνει να « τσαλακώνονται» στις άβολες συναισθηματικές τους στιγμές.

 

Μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο της κυρίας Γιαννάκη γιατί δεν έμεινε μόνο στο αστυνομικό κομμάτι αλλά ανέλυσε και το κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου