Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Χάρης Καραθύμιος Ο Σκορπιός Εκδόσεις Λιβάνη


 

Στο απομονωμένο Καστρί ο μύθος του « Σκορπιού» έχει δημιουργήσει στους κατοίκους την πεποίθηση ότι αυτή η οντότητα φταίει για τον θάνατο του δεκαεφτάχρονου αγοριού.

 

Σε αυτό το κλίμα του φόβου και της προκατάληψης καταφτάνει ο ιδιωτικός ερευνητής Γαβριήλ Γάκος για να διαλευκάνει το μυστήριο της υπόθεσης. Κάθε κάτοικος έχει την δική του ερμηνεία για τα γεγονότα. Όλοι αποδεικνύονται ένοχοι όμως ένας είναι αυτός που τηρεί άκρα μυστικότητα μέχρι να σπάσει και να μιλήσει για την πράξη του. Ποια είναι τα κίνητρα που τον οδήγησαν στο ειδεχθές έγκλημα;

 

Ένα ατμοσφαιρικό και σκοτεινό μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή και ωραίες εναλλαγές του παρελθόντος του Γάκου με το παρόν της υπόθεσης που καλείται να επιλύσει. Έχει αποδοθεί τέλεια η περιγραφή του τόπου που είναι ένα μέρος αποκομμένο από το κόσμο και είναι στενά συνυφασμένο με την ψυχοσύνθεση των προσώπων.

 

Ξεχώρισα επίσης το κοινωνικό μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας και νομίζω το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο. Το τελευταίο μέρος του αναγνώσματος μου άρεσε πάρα πολύ γιατί φώτισε όλες τις σκοτεινές πλευρές του θύτη. Ανέλυσε σε βάθος την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού.

 

Ένα καλογραμμένο αστυνομικό- κοινωνικό μυθιστόρημα από έναν νέο και χαρισματικό συγγραφέα.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου