Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Φρέντυ Γερμανός Ελλή Λαμπέτη Εκδόσεις Καστανιώτη




Η ζωή μίας από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς που έχουν περάσει από το θεατρικό και κινηματογραφικό σανίδι με την υπογραφή του Φρέντυ Γερμανού.

Παρουσιάζει τα παιδικά χρόνια που έζησε στα Βίλλια με τους γονείς της και τα αδέρφια της. Μία οικογένεια δεμένη και ενωμένη που δέχτηκε το πρώτο πλήγμα με την απώλεια του αδερφού της Έλλης στα 17 του χρόνια από φυματίωση. Η απόφαση της να γίνει ηθοποιός, οι πρώτες αποτυχίες μέχρι να εισαχθεί στη σχολή και η καταλυτική της γνωριμία με τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Τα σημαντικά θεατρικά έργα που της προτάθηκαν, οι ρόλοι που την στιγμάτισαν και η εμφάνιση στο κινηματογράφο που της χάρισε μοναδικές στιγμές και αναγνώριση.

Η ζωή της σημαδεύτηκε από πολλές απώλειες. Πέρα από τον αδερφό της έχασε τους γονείς της και τις αδερφές της από την επάρατη νόσο. Σημαντικό κομμάτι στη πορεία της έπαιξε και ο έρωτας με  το Δημήτρη Χορν και τον Φρέντερικ Γουέικμαν.

Δυστυχώς όμως η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια και ότι φοβόμαστε κάποιες φόρες το ζούμε και εμείς οι ίδιοι. Έτσι το 1969 της βρίσκουν καρκίνο στο μαστό και αποφασίζει να κάνει ολική μαστεκτομή για να το αντιμετωπίσει. Όμως το 1980 κάνει πάλι την επανεμφάνιση του με πολλές μεταστάσεις στο σώμα και κυρίως στις φωνητικές χορδές πράγμα που της στερεί τη φωνή της, το πιο σημαντικό εργαλείο κάθε ηθοποιού. Λίγο πριν το τέλος έχει δίπλα της την Αντιγόνη, την αδερφή της, τον φύλακα άγγελο της.



Μέσα από αυτό το βιβλίο ανακαλύπτει ο αναγνώστης τη δύναμη και το τσαγανό που είχε η Λαμπέτη. Αγωνίστρια, ετοιμοπόλεμη με πάθος για τη ζωή και με όπλο της το χιούμορ και στις δύσκολες στιγμές. Ο Φρέντυ Γερμανός με τη γλαφυρή γραφή του δημιούργησε μία άρτια βιογραφία που συγκινεί και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Μία δυνατή αναγνωστική εμπειρία!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου