Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος Ροζ



Το πρώτο θεατρικό έργο του συγγραφέα είναι πολύ ενδιαφέρων και πρωτότυπο σα θέμα. Καταπιάνεται με τις ανασφάλειες ενός συγγραφέα και την αποδοχή του έργου του στο ευρύ κοινό.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Τηλέμαχος Λιόντας. Ένας ηλικιωμένος συγγραφέας που τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει να ζει στην απομόνωση. Μοναδική του παρέα ο συνάδελφος του Σάκης Ψωμάς που συζητούν για τα εκδοτικά κυκλώματα που υπάρχουν στη δουλειά τους και για τους συγγραφείς που προωθεί το σύστημα πιο πολύ.

Ο γιος του συγγραφέα αποφασίζει να βρει στο πατέρα του μία οικιακή βοηθό να τον βοηθάει και να του κάνει παρέα. Στην αρχή είναι αρνητικός αλλά στη πορεία αποδεικνύεται η καλύτερη του συντροφιά και καταφέρνει να τον βγάλει από την αδράνεια και να δει τη ζωή με πιο θετική διάθεση.

Το πιο ωραίο σημείο του βιβλίου είναι όταν εκφράζει ο Τηλέμαχος την επιθυμία τα έργα του να τα διαβάσει ο γιος του. Μέσα στα βιβλία του έχει γράψει όλα αυτά που δε μπορεί να εκφράσει στο παιδί του με την ανθρώπινη επαφή. Έζησε ως παιδί σε μία οικογένεια που το να εκφράζεις τα συναισθήματα σου ήταν απαγορευτικό. Αυτό τον καθόρισε και στη πορεία της ζωής του και τον «κλείδωσε» συναισθηματικά και σαν άνθρωπο.


Ένα εκπληκτικό βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και θα ήταν πολύ ωραίο στο μέλλον να ανέβει στο θέατρο. Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία καλή ανάγνωση.. 


1 σχόλιο: