Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Κώστας Κρομμύδας Εβόρα Εκδόσεις Διόπτρα

 


Η «Εβόρα» μας ταξιδεύει μακριά από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της πόλης και μας οδηγεί σε ένα καταπράσινο τοπίο που η ομορφιά και η ηρεμία μας καλεί να ανακαλύψουμε τον επίγειο φυσικό παράδεισο.

 

Εκεί συναντάμε την Αριάδνη μία κοπέλα που αγαπά το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο. Η δουλειά της την έκαναν έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση. Ένα απρόσμενο ατύχημα της φέρνει στο δρόμο της τον Αντώνη έναν χαρακτήρα που καλύπτει και συμπληρώνει ωραία την όμορφη πλευρά της ανθρώπινης πολυπλοκότητας.

 

Είναι το πρώτο βιβλίο του κύριου Κρομμύδα που διαβάζω και μου άρεσε ο τρόπος γραφής του που είναι απλός και ουσιώδης. Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι η φύση που οι περιγραφές είναι ζωντανές και ο αναγνώστης ζει την κάθε στιγμή έντονα. Επιτυχημένο το ψυχολογικό υπόβαθρο των προσώπων καθώς τους δημιούργησε ατελείς με τις αδυναμίες και τα πάθη τους.

 

Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι στο μήνυμα που θέλει να περάσει και δεν είναι άλλο από την αγάπη. Ως ανθρώπινα όντα έχουμε μάθει να διεκδικούμε το ενδιαφέρον του άλλου κάποιες φορές με λάθος τρόπο και αυτό οδηγεί στον πόνο και σε ναρκισσιστικές διαταραχές που έχουν σαν επακόλουθο άσχημες καταστάσεις.

 

Η αληθινή αγάπη όμως που στηρίζεται στο ενδιαφέρον και στην ουσιαστική γνωριμία με τον άλλον καταφέρνει να δημιουργήσει υγιείς σχέσεις. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τις δικές μας και των άλλων.

 

Το βιβλίο εξυμνεί την ομορφιά της ζωής όταν οι επιλογές που κάνουμε μας φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια που κρύβουμε μέσα μας. 


Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου