Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Κωστής Αγγελάκης Αναρρόυσα Εκδόσεις Πνοή


 

Ένα βιβλίο που μου κίνησε το ενδιαφέρον από το ωραίο του εξώφυλλο και τον ιδιαίτερο του τίτλο. Η αναρρούσα είναι η ορμητική επιστροφή του κυματισμού προς τα πίσω. Αυτήν την δυναμική έχει και η ζωή του Άλκη που είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που καλείται να βγάλει εις πέρας την διαλεύκανση ενός φρικιαστικού εγκλήματος. Σ’ αυτόν τον ωκεανό ερωτημάτων ο έρωτας θα είναι η Ιθάκη του. Η Κλειώ θα ξυπνήσει όλα τα όμορφα συναισθήματά του και θα είναι το στήριγμα του.

 

Ένα συγκλονιστικό κοινωνικό μυθιστόρημα που στόχος του είναι να περάσει μηνύματα γύρω από τον έρωτα, τις επιλογές μας, τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την ζωή μας αλλά και το πως φερόμαστε στα οικεία μας πρόσωπα. Επίσης ο τρόπος που παρουσιάζει το έγκλημά δεν είναι για να τιμωρήσει τον ένοχο αλλά για να μας κάνει να σκεφτούμε τα κίνητρα που μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο που είναι σε απόγνωση να προβεί σε αυτήν την απονενοημένη πράξη.

 

Ο συγγραφέας με εντυπωσίασε με το πόσο ωραία δημιούργησε το ψυχικό υπόβαθρο των ηρώων του. Οι περιγραφές της φύσης  σε συνδυασμό με τις ψυχικές διακυμάνσεις που περνάνε τα πρόσωπα της ιστορίας κάνουν τον αναγνώστη να πορευτεί στις πιο μύχιες σκέψεις που κρύβει ο καθένας μας ξεχωριστά. Οι ανασφάλειες, οι αγωνίες, το συναισθηματικό τέλμα που μπορεί να περιέλθει ο άνθρωπος, η απώλεια και ο θάνατος είναι έννοιες που αναλύονται εις βάθος. Η γραφή του εντυπωσιάζει και μαγνητίζει για την αλήθεια και την ουσία της.

 

Μπράβο στον Κωστή Αγγελάκη και στις Εκδόσεις Πνοή γι’ αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου