Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Γεώργιος Τσορομώκος Δύο σκιές Εκδόσεις Γαβριηλίδης




Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Κωνσταντίνος. Γεννήθηκε στη Λακωνία σ’ ένα τόπο όπου η θρησκεία, τα ήθη και οι πεποιθήσεις των κατοίκων ήταν αυστηρές. Έζησε δύσκολα μαθητικά χρόνια. Οι συμμαθητές του ένιωθαν ότι διέφερε από αυτούς ως προς τα ενδιαφέροντα και τον τρόπο συμπεριφοράς του γι’ αυτό το λόγο άρχισαν να του ασκούν λεκτική και σωματική βία.

Η αλλαγή στη ζωή του έγινε όταν ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει. Εκεί ήρθε σε επαφή με περισσότερο κόσμο και κυρίως σταμάτησε να ενοχοποιεί τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι. Η γνωριμία με τον γείτονα του, τον Πάρη ήταν καταλυτική. Πρώτη φορά παραδέχτηκε σε άνθρωπο ότι είναι ομοφυλόφιλος και δεν δέχτηκε κοροϊδία αλλά αποδοχή!

Η πιο δυνατή στιγμή στο βιβλίο είναι όταν αποκαλύπτει στη μητέρα του τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μη το μάθει ο κόσμος κι αν υπάρχει τρόπος να τον «γιατρέψει» από αυτό που βιώνει. Η μητέρα είναι αυστηρή, αυταρχική και παρεμβατική στη ζωή του γιού της. Αρνείται να τον ακούσει και θέλει να τον αλλάξει.

Οι Δύο σκιές είναι μία νουβέλα που πραγματεύεται το θέμα της αποδοχής. Σε αποδέχομαι σημαίνει σε ακούω, σε σέβομαι και σε δέχομαι γι’ αυτό που είσαι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελα να ήσουν. Η ιστορία του Κωνσταντίνου έχει πόνο μα κυρίως πολλούς αποδέκτες. Ο αναγνώστης θα αγαπήσει τον ήρωα της ιστορίας γιατί θα βρει ένα δικό του κοντινό πρόσωπο.

Καλή ανάγνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου