Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Αλκυόνη Παπαδάκη Στην άκρη του βράχου Εκδόσεις Διόπτρα



Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Στρατής Μαράντης. Εξιστορεί τη ζωή του στο ημερολόγιο που το έχει σαν τρόπο διαφυγής από το σκληρό οικογενειακό περιβάλλον που ζει. Η μητέρα του είναι υποστηρικτική. Δέχεται αγόγγυστα τις απειλές, το ξύλο και τον εξευτελισμό του άντρα της αλλά παρόλα αυτά δε το βάζει κάτω και είναι δίπλα στο παιδί της.

Για το Στρατή ο πατέρας του είναι ένας ξένος που μόνο εμπόδια βάζει στις πορεία του. Δεν έχει δεχτεί ποτέ την αγάπη του και το έχει παράπονο. Ονειρεύεται να φύγει με τη μητέρα του από το σπίτι και να της παρέχει όσα της στέρησε ο άντρας της. Στόχος του είναι να σπουδάσει να ζήσει μία ζωή μακριά από τη μαυρίλα και το φόβο που βιώνει.

Ο Στρατής και η μητέρα του είναι οι βιοπαλαιστές της ζωής που δε λυγίζουν στα χτυπήματα. Εύχονται καθημερινά να αλλάξει η ρότα της ζωής τους. Στα δύσκολα και στις μαύρες μέρες που περνούν ψάχνουν να βρουν τη δύναμη να ανταπεξέλθουν. Ο πατέρας αν και είναι η πιο σκοτεινή και αντιπαθής φυσιογνωμία για κάποιες πράξεις του είναι δικαιολογημένος λόγω του πρότερου βίου του. Όλη η σκληρότητα και η δυσκολία να αγαπήσει προέρχεται από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Άλλωστε ένας άνθρωπος που δεν έχει αγαπηθεί είναι δύσκολο να αγαπήσει.

Όλα τα πρόσωπα στο βιβλίο φτάνουν «στην άκρη του βράχου» άλλα τα καταφέρνουν και αγωνίζονται και άλλα παραιτούνται. Μία πολύ δυνατή ιστορία που ο καθένας μας θα ταυτιστεί με καταστάσεις που εξιστορούνται. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του δυναμική και αφήνει το στίγμα του.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό μυθιστόρημα που η οικογένεια και οι σχέσεις μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Καλή ανάγνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου