Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Έλενα Χουσνή Στα άδυτα των "δυτών" Εκδόσεις Δίαυλος




Από το πρώτο της βιβλίο η Έλενα καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μ’ένα επίκαιρο και φλέγον θέμα. Ασχολείται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας και συγκεκριμένα με τα κοιτάσματα πετρελαίου και τα παιχνίδια που παίζονται από τα “μεγάλα” κεφάλια της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Ο επιχειρηματίας Παυλόπουλος με τη βοήθεια μίας μυστικής ομάδας τριών ατόμων κινούν τα νήματα και επηρεάζουν την πορεία των εξελίξεων. Συνένοχος στο παιχνίδι τους είναι ο υπουργός Χατζησταμάτης που παρακολουθεί τα γεγονότα από απόσταση και αποφασίσει να αντεπιτεθεί τη κατάλληλη στιγμή. Μελανό σημείο στη ζωή του είναι η απώλεια δυο αγαπημένων του προσώπων, του πατέρα και της αρραβωνιαστικιάς του από τροχαίο.

Αυτό το δύσκολο κομμάτι της ζωής του το μοιράζεται με τη δημοσιογράφο Νάνσυ σε συνέντευξη που της παραχωρεί. Αυτή η είδηση της κινεί το ενδιαφέρον και σε συνεργασία με τον συνταξιούχο αρχισυντάκτη και πρώην μέντορα της αποφασίζουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να βάλουν τα κομμάτια του πάζλ στη σωστή θέση. Σημαντική επίσης είναι και η βοήθεια του φίλους της και ερευνητή στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ένα πρόσωπο που ξεχώρισα στο βιβλίο είναι ο υπουργός που με την ευσυνειδησία και το αίσθημα ευθύνης πρώτα προς τον εαυτό του και μετά προς τους πολίτες αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν αποποιείται τα λάθη που τον στοιχειώνουν και τον πονάνε. Έτσι αποφασίζει να μιλήσει και στη πορεία να παραιτηθεί. Απέχει παρασάγγας από το πολιτικό σινάφι που δε δρα για το καλό των πολιτών αλλά για την υποδούλωση του.



Πως συνδέεται το τροχαίο με τα κοιτάσματα πετρελαίου; Όλα αυτά βρίσκουν τις απαντήσεις τους στο απολαυστικό, ενδιαφέρον και καθηλωτικό μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου