Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Olen Steinhauer Έξοδος κινδύνου Εκδόσεις Πόλις


 

Ο Μάιλο Γουίβερ είναι ένα από τα πιο επίλεκτα μέλη της CIA. Η νέα του αποστολή θα είναι ψυχοφθόρα και δύσκολη καθώς οι νέοι επικεφαλής του Τμήματος θα του αναθέσουν να σκοτώσει ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι.

 

Ως Τουρίστας και μέλος της υπηρεσίας του έμαθε ότι η υποταγή, η αφοσίωση και η πίστη θα τον κάνουν να ξεχωρίσει και να είναι ο καλύτερος. Όμως αυτό που τον καλούν να κάνει ξεφεύγει από τα δικά του όρια.

 

Ο Steinhauer δημιούργησε ένα καθηλωτικό κατασκοπικό μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή, ωραίες ανατροπές και ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία κρατάει τον αναγνώστη σε εγρήγορση να μάθει όλα τα σκοτεινά και κρυφά κίνητρα που υπάρχουν. Ο τρόπος που δόμησε το ψυχολογικό υπόβαθρο των χαρακτήρων είναι εκπληκτικός. Αναλύει τα συναισθήματα του Μάιλο σε βάθος. Η απόγνωση, η αγωνία, ο φόβος και η ενοχή της πράξης.  

 

Θα σταθώ ιδιαίτερα στην κοινωνική πλευρά του θέματος που είναι η εκτέλεση ενός ανήλικου κοριτσιού. Αυτό που του ζητά η υπηρεσία είναι αντίθετο με την ηθική του και τα πιστεύω του. Ως γονιός και ευσυνείδητος πολίτης διχάζεται στους κανόνες που υπάρχουν και στην προσωπική επιλογή να αρνηθεί.

 

Ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα από τις αξιόλογες Εκδόσεις Πόλις που δίνουν μεγάλη σημασία στην καλή μετάφραση, στην ποιότητα του χαρτιού και σεβόμενοι τον αναγνώστη κυκλοφορούν αξιόλογα βιβλία.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου