Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Γιάννης Φιλιππίδης Κρατάς μυστικό; Άνεμος Εκδοτική


Το βιβλίο είναι η ιστορία δυο γυναικών που με σθένος αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με όσες δυσκολίες και αν τους παρουσιάζονται. Η Αλεξάνδρα είναι μορφωμένη και εργατική. Καταφέρνει να ανελιχθεί επαγγελματικά όμως η πορεία της ανακόπτεται απότομα λόγω ενός προβλήματος υγείας. Τα ηνία σε αυτήν την φάση αναλαμβάνει η κόρη της η Άννα που στα δώδεκα της χρόνια αποφασίζει να κλέψει για να καλύπτουν τα οικονομικά τους έξοδα.

 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα χαρακτήρων με ενδελεχή ανάλυση στον γυναικείο ψυχισμό. Η λυρικότητα της γραφής του συγγραφέα σε μαγνητίζει και σε καθηλώνει. Η χρήση των διαλόγων έδωσε στο κείμενο αμεσότητα. Μου άρεσε που η ιστορία της Άννας και της Αλεξάνδρας παρουσιάζεται παράλληλα και ο αναγνώστης γίνεται παρατηρητής σε όλες τις φάσεις της ζωής τους.

 

Ο τίτλος του αναγνώσματος ευφυέστατος καθώς μας βάζει να σκεφτούμε πόσα μυστικά καλούμαστε να κρύψουμε. Τι αντίχτυπο μπορεί να έχει αυτό στη ζωή μας αλλά και στη ζωή των δικών μας ανθρώπων;

 

Είχα την χαρά να γνωρίσω τον κύριο Φιλιππίδη στο φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου και με δική του πρόταση αποφάσισα να ξεκινήσω με το πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε από την Άνεμος Εκδοτική. Η επιλογή ήταν εύστοχή και με κέρδισε η γραφή του και το πόσο ωραία καταφέρνει να δημιουργήσει ωραίους λογοτεχνικούς χαρακτήρες με βάθος.

 

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου