Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Τόλης Αναγνωστόπουλος Δρόμος η ζωή ταράτσες τα όνειρά μας Εκδόσεις Πνοή


 

Τον Τόλη τον γνώρισα από το εξαιρετικό βιβλίο του «Βαθύ ρήγμα». Τον ξεχώρισα για την ιδιαίτερη γραφή του και για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί «ατελείς» χαρακτήρες και δίνει το ερέθισμα στον αναγνώστη να εντρυφήσει στο ψυχισμό των προσώπων. Με τον ίδιο ενθουσιασμό αγκάλιασα και το νέο του βιβλίο που είναι άξιο συγχαρητηρίων.

 

Με αφορμή ένα άσχημο γεγονός ο Βασίλης, ο Πάρης και η Βάλια αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι που θα είναι η αφορμή για να γνωρίσουν καλύτερα το εγώ τους και τις ανάγκες τους. Και τα τρία πρόσωπα της ιστορίας έχουν βαλτώσει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το ερέθισμα της απόδρασης από την καθημερινότητα θα τους φέρει αντιμέτωπους με σκέψεις και καταστάσεις που είναι μη διαχειρίσιμες.

 

Ο συγγραφέας παίζει πολύ με τις έννοιες του «φαίνεσθαι» και του «είναι». Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί με την φαινομενικά «τέλεια» ζωή του συνανθρώπου του που τις περισσότερες φορές είναι απλά μία εσφαλμένη ιδέα. Τα δύο θέματα του βιβλίου είναι η φιλία και οι ανθρώπινες σχέσεις. Στα θετικά του βιβλίου θα προσθέσω την ωραία εναλλαγή του παρόντος με το παρελθόν όπως επίσης και την μουσική επένδυση που είχαν αρκετά κεφάλαια. Ως αναγνώστες καθίσαμε στην πίσω θέση του αυτοκινήτου και απολαύσαμε ωραία μουσική και τις πιο δυνατές εξομολογήσεις.

 

Τόλη πολλά συγχαρητήρια για το άρτιο ανάγνωσμα σου που κατάφερε να με συγκινήσει και να με προβληματίσει.

 

Αξίζει να διαβαστεί από αναγνώστες που τους αρέσει να γνωρίζουν τον συνάνθρωπο σε βάθος. Νομίζω πως αυτό είναι το μυστικό για να καταφέρουμε να εξελίξουμε την ενσυναίσθηση και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου